Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
KLAPA PUNTAMIKA & BRANE LERGA: LETI BILI GALEBE
01.06.2017 KLAPA PUNTAMIKA & BRANE LERGA: LETI BILI GALEBE
Leti tico priko mora, priko mora i planina, kuda pođeš svitu reci ova stina ka mati mi mila... Prvi stihovi nove autorske pjesme Denisa Maričića Dende, Frontmena i skladatelja Klape Puntamika koju klapa izvodi u suradnji s Branom Lergom, najbolje opisuju ono što je zajedničko nama koji živimo ovdje i našim iseljenicima... Naše stijene i kamenje, more, škoji, planine, sve ono što nosimo duboko u sebi, satkano je u ovu pjesmu. Pjesmu dva prijatelja, jednog koji svakodnevno diše mirise i boje Zadra i Dalmacije, a drugog iseljenika, koji se Domovini tek rijetko vraća iz dijaspore. Brane Lerga solist je i voditelj popularnog hrvatskog banda u dijaspori,  Grupe Nova iz New Jersyja.
Šetnja zavičajem ove dvojice prijatelja, koji galebovim okom promatraju svu ljepotu loze, masline, morskih hridi, drače, na našim otocima, priobalju i u ruralnom dijelu Dalmacije, uz Dendinu glazbu, aranžman Marina Seke, maštoviti vokalni aranžman Jure Perice,  maestralno odsvirane gitare Renata Babića, te mix i mastering producenta Igora Ivanovića, jamac je novoga hita klape.
Svu ljepotu Fortice, na ulazu u Povljanski kanal, Raštana Donjih i Kamenjaka iznad Vranskog jezera, te šetnje od Biloga Briga do Dikla i Puntamike, uz najljepši zalaz Sunca iza zvonika Svete Stošije, , svojom je kamerom i ovaj put budno pratio Ivan Grancarić Granco iz Septem Productionsa, u suradnji s Marinom Gospićem. Spot pogledajte ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=G2kfwDPwpyM
Na temeljima Dendine kultne pjesme Oči boje lavande rasla je priča o Klapi Puntamika. Veliki hit Tija bi te svojom zvat, čije stihove potpisuje Sanja Tafra, autorica poznate Zore Bile, Kiše ( Tribam te), Još ne mogu pristat volit, a s kojom klapa najavjuje i novu suradnju, otvotili su put Plavom anđelu, Lipoj i divljoj, Još me bura Velebitom nosi, U po noći, Moja ljubav najveća, Ja ću te poljupcem budit, Ti me nisi voljela i mnogim drugim  pjesmama.
Etno izričaj ove pjesme, još je izraženiji nego u Buri, a pjesma se tematski i ritmom naslanja na ranije velike hitove Denisa Maričića Dende Pivaj Dalmacijo, Ajmo šampioni, Dalmatinko, Zvonu zvona, koje je skupa s bratom Pinom Maričićem pjevao u nekoć vrlo poznatom i popularnom zadarskom duetu.
Svu širinu stilova, izričaja i ritmova klapa će uskoro pokazati i glazbenim izletom u Hercegovinu, gdje će s pjesmom Dva kamena, zasigurno osvojiti srca tamošnje publike. Ova nepredvidiva i stilovima vrlo šarolika zadarska klapa, kojoj je izazov istraživati granice i mogućnosti klapske pjesme, s neskrivenim veseljem prilazi novim projektima. Već se tako mogu nazrijeti konture drugog albuma klape. Dotle, uz žestoki dalmatinski klapski pop, u pjesmi o galebu, koji simbolizira Hajduk i Zadar, Torcidu i Tornado, uživat ćemo čista srca i pune duše.


O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved