Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
CRVENA JABUKA
BIJELO DUGME
PARNI VALJAK
OPĆA OPASNOST
DRAŽEN ZEČIĆ
GORAN BARE & MAJKE
JELENA ROZGA
NOVI FOSILI
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
MATIJA DEDIĆ
TEŠKA INDUSTRIJA
TONČI & MADRE BADESSA BAND
RADE ŠERBEDŽIJA
JACQUES HOUDEK
MIA
LANA JURČEVIĆ
COLONIA
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
MEJAŠI
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
BANG BANG
ANTONELA DOKO
VLATKO STEFANOVSKI
ELVIS STANIĆ
M.O.R.T.
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
MIROSLAV TADIĆ
U PRODAJI DVOSTRUKI ALBUM KORNELIJA KOVAČA OVOZEMALJSKI RAJ
05.05.2017 U PRODAJI DVOSTRUKI ALBUM KORNELIJA KOVAČA "OVOZEMALJSKI RAJ"
Od danas je u prodaji „Ovozemaljski raj“, dvostruki album Kornelija Kovača s televizijskom, filmskom i kazališnom glazbom ostvarenom u periodu od 1972. do 2011. godine.

Poznati skladatelj, pijanist, producent i aranžer Kornelije „Bata“ Kovač rođen je 1. siječnja 1942. godine u Nišu. Karijeru je započeo je 1961. godine. U periodu od 1966. do 1968. godine bio je član znamenitih sarajevskih Indexa, a potom prelazi u Beograd gdje osniva Korni grupu, koja je 1974. predstavljala tadašnju SFRJ na Pjesmi Eurovizije s kompozicijom „Moja generacija“. Kornelije Kovač je napisao brojne hitove i za zvijezde domaće pop scene – Zdravka Čolića, Oliveru Katarinu, Biseru Veletanlić, Nedu Ukraden, Mikija Jevremovića… Brojne Kovačeve skladbe ostavile su neizbrisiv trag, a neke od njih snimljene su u više verzija i otpjevane na stranim jezicima.

Osim pjesama rock i zabavnog karaktera, pisao je glazbu za kazalište, filmove i televiziju, kojoj je posvećen ovaj dvostruki CD, objavljen čak dugih 35 godina nakon pojave prvog albuma filmske glazbe Kornelija Kovača („Iz drugog filma“, 1982.).

Kompilaciju, koju je birao autor osobno, otvara skladba „Plava žena u kupeu voza“, iz filma „Bez“ (1972.) redatelja Miše Radivojevića, koja je ujedno i najranija od svih skladbi predstavljenih na izdanju. U filmskom segmentu, na izdanju se nalaze teme iz filmova „Una“ (1984.), „Tamo i natrag“ (1978.), „Montenegro“ (1984.), „Halo, Taxi“ (1983.) i drugih. Od kazališnih predstava, zastupljene su „Laža i paralaža“ (2006.), „Romeo i Julija“ (2005.), „Ko se boji Virdžinije Vulf?“ (2006.) i druge, a televizijski opus najzastupljeniji je na ovom izdanju, s čak 11 tema iz „Cvata lipe na Balkanu“ (2011.).

Izdanjem se protežu tri desetljeća ravnomjerno zastupljenih instrumentalnih i vokalnih skladbi, s blagim naglaskom na vokalne, jer je rad s vokalnim solistima upravo ono što je obilježilo Kovačevu karijeru. Među njima se tako ističu Zana Nimani (u skladbi „Uvodna i odjavna špica“ iz filma „Halo, Taxi“), glumica Mia Begović u skladbi „Kad se pije“ iz predstave „Ko se boji Virdžinije Vulf?“, kao i Kornelijeve kćeri, pjevačice Kristina i Aleksanda Kovač („Zlatna jabuka i devet paunica“, 1987.).

Teme zastupljene na ovoj kompilaciji odabrane su tako da funkcioniraju i izvan svojih domicila, da izazovu reakciju i slušanjem bez gledanja filmova ili predstava za koje su snimljene, što svjedoči o kompozitorskoj veličini i dosegu Kornelija Kovača.

Album „Ovozemaljski raj“ likovno je opremio akademski slikar-grafičar Miodrag „Bata“ Knežević, čiji dizajn krasi i album „Not an Ordinary Life“ Korni Grupe, objavljen pod nazivom „Kornelyans“ daleke 1974. godine. Knjižicu s informacijama o izvođačima i autorima dodatno je obogatio popratni tekst filmskog kritičara Željka Luketića, koji je filmsku, kazališnu i televizijsku glazbu Kornelija Kovača studiozno stavio u kontekst ostatka Kornelijeve karijere.

Kompilaciju „Ovozemaljski raj“ po cijeni od samo 89 kuna možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa kao i na:

Webshop: http://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=936923
Amazon: http://amazon.com/dp/B0722RYLSL/ref=sr_1_1_twi_aud_1?ie=UTF8&qid=1493976308&sr=8-1&keywords=KORNELIJE+KOVA%C4%8C
Deezer:http://www.deezer.com/album/41056641

O izvođaču
Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved