Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
DRAŽEN ZEČIĆ
BIJELO DUGME
CRVENA JABUKA
OPĆA OPASNOST
PARNI VALJAK
GORAN BARE & MAJKE
NOVI FOSILI
TEŠKA INDUSTRIJA
JELENA ROZGA
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
TONČI & MADRE BADESSA BAND
MATIJA DEDIĆ
RADE ŠERBEDŽIJA
LANA JURČEVIĆ
PRLJAVO KAZALIŠTE
JACQUES HOUDEK
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
MEJAŠI
BANG BANG
GATUZO
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
KLAPA CAMBI
QUASARR
MIROSLAV TADIĆ
HAL
NAJLJEPŠE SU OČI MOJE MAJKE - KLAPA BRODARICA
22.11.2011 NAJLJEPŠE SU OČI MOJE MAJKE - KLAPA BRODARICA
Klapu Brodarica iz istoimenog mjesta pored Šibenika upoznali ste prilikom nedavnog nastupa u sklopu gostovanja Festivala dalmatinskih klapa u Lisinskom. Najmlađa klapa šibenske regije osnovana je 2005., a do Zagreba je stigla pobjedivši prošloga ljeta na posebnoj večeri Omiškog festivala na kojoj je uz pratnju gitare otpjevala pjesme "Najljepše su oči moje majke" i "Noćas ćemo zemlji ko materi reći" koje je u originalu ispjevao Mišo Kovač. Upravo je klapa Brodarica stalni pratitelj Miše na svim njegovim većim koncertima posljednjih godina – u Areni Pula, na Poljudu i Ciboni.

Pjesma "Najljepše su oči moje majke" klapin je izbor za prvi singl koji najavljuje skoro objavljivanje albuma prvijenca pod nazivom "MK2". "Ta pjesma ima ludu priču", prepričava član klape Jere Matić. Naime, dok još nije pjevao u klapi, Jere je na jednom splitskom koncertu zatražio od Miše da mu otpjeva tu pjesmu. Mediji su ih fotografirali dok su zajedno pjevali na pozornici, a nekoliko godina kasnije, Jere kao član klape upoznaje Mišu i pita ga zašto inače ne pjeva tu pjesmu na koncertima. Mišo je na to odgovorio: "Ja tu pjesmu nisam pjevao 20 godina i onda je 2007. godine jedan momak na mom koncertu zaželio tu pjesmu i ja sam je tad prvi put otpjevao nakon puno godina". Jere mu je poslije pokazao zajedničku sliku i oduševio legendu glazbene scene.

Klapa Brodarica je 2009. godine održala turneju po SAD-u, dva puta su bili finalisti Omiškog festivala, a ove su godine osvojili i prvu nagradu za kantautorsko djelo na Šibenskoj šansoni za pjesmu "Što ja dušo činim zbog tebe" za koju je snimljen i video spot.

Pjesmu "Najljepše su oči moje majke" preuzmite na: radio.crorec.hr

O izvođaču
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved