Croatia Records
Banner
LoveNaslovnicaCroatia recordsO namaCroatia recordsShopCroatia recordsIzdanjaCroatia recordsCroatia records klubCroatia recordsArhiva vijestiCroatia recordsKontaktCroatia records
Izvođači
Žanrovi
Etikete
Vrste izdanjaVrste izdanja
EdicijaEdicije
S ponosom predstavljamo
MIŠO KOVAČ
ARSEN DEDIĆ
JOSIPA LISAC
THOMPSON
DRAŽEN ZEČIĆ
BIJELO DUGME
CRVENA JABUKA
OPĆA OPASNOST
PARNI VALJAK
GORAN BARE & MAJKE
NOVI FOSILI
TEŠKA INDUSTRIJA
JELENA ROZGA
MLADEN GRDOVIĆ
ŽELJKO BEBEK
DINO MERLIN
TONČI & MADRE BADESSA BAND
MATIJA DEDIĆ
RADE ŠERBEDŽIJA
LANA JURČEVIĆ
PRLJAVO KAZALIŠTE
JACQUES HOUDEK
DJEČACI
DIVLJE JAGODE
SREBRNA KRILA
FLYER
ADASTRA
BUĐENJE
ANTE CASH
LETEĆI ODRED
MAJA ŠUPUT
MEJAŠI
BANG BANG
GATUZO
MARKIZ
MATE BULIĆ
BOSUTSKI BEĆARI
KLAPA CAMBI
QUASARR
MIROSLAV TADIĆ
HAL
Tomislav, Vedran i Đani
01.12.2009 Tomislav, Vedran i Đani
Braća Ivčić, Vedran i Tomislav, te njihov polubrat Đani Maršan, trojac su koji se uz svoje samostalne karijere uspješno djelovali i kao trio, snimajući albume, nastupajući na koncertima i festivalima. Dva albuma, „Dalmatinske noći“ i „Pisme iz konobe“ digitalno su remasterirana i objavljena na jednom CD izdanju.

Popularni trojac ostavio je iza sebe pregršt hitova od kojih spominjemo samo neke:

Bepo Bagulin,  Berekin, Bog neka ti prosti grijehe, Peškarija, Pisme iz konobe, Roko,Tužne su dalmatinske noći ....

Sva trojica braće rođena su u Zadru što su s ponosom isticali u svakoj prigodi.


Tomislav Ivčić jedan je od najpoznatijh hrvatskih pjevača i skladatelja svog vremena. Tijekom glazbene karijere proslavio se brojnim uspješnicama, uglavnom inspiriranim dalmatinskim folklorom, ali i obradama poznatih talijanskih canzona. U svojoj je bogatoj pjevačkoj i skladateljskoj karijeri napisao preko 200 pjesama, osvojio mnogobrojne zlatne, platinaste i dijamantne ploče za milijunske naklade svojih izdanja. Među najpoznatijim pjesmama su: "Otrov s tvojih usana", "Kalelarga", "Stop The War In Croatia" i "Večeras je naša fešta“.U veljači 1993. godine kandidira se za zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru koje na izborima i osvaja. Nekoliko tjedana prije stupanja na navedenu dužnost poginuo je u prometnoj nesreći u Zagrebu (4. ožujka 1993.). Pokopan je na zagrebačkom groblju Mirogoj.Vedran Ivčić snimio je desetak albuma, a mnogi su mu albumi postigli zavidnu nakladu;  četiri su postala zlatna, a tri srebrna.

Vedran je počeo pjevati krajem 60-ih godina i bio je rado viđen gost na mnogobrojnim feštama i priredbama, te posebno omiljen među hrvatskim iseljenicima. Često je pjevao i nastupao u sredinama s brojnijom hrvatskom populacijom, osobito u različitim gradovima Australije. Za njim su ostale interpretacije mnogih lijepih pjesama, od "Berekina" s kojim je počeo do "Ludo more", pjesme koju je upravo on popularizirao i često izvodio.Vedran Ivčić umro je nakon kratke i teške bolesti 26. studenoga 2003. godine.

Đani Maršan, hrvatski glazbeni umjetnik, popularan i iznimno cijenjen autor i izvođač sugestivnog glasa više puta je oavajao nagrade na festivalima zabavne glazbe, kako  publike tako i stručnih ocjenjivačkih sudova. Njegove kvalitete i kreativni potencijal dobili su i mnogobrojna međunarodna priznanja. Nastupao je diljem svijeta, a treba istaknuti nastup u poznatom hotelu Plaza u New Yorku, u Atlanti (SAD) u povodu 100-e obljetnice Coca Cole, u čuvenom berlinskom Friedrichstadt Pallastu, dvorani Bobino, hramu francuske šansone u Parizu, te u dvorani Teatro Ariston u San Remu. Tvorac je mnogobrojnih hitova (Prozor prema zalazu, Adio, Kad mendule procvitaju,...), a Croatia Records je njih 44 objedinila na izdanju Zlatna kolekcija Đani Maršan (2008.). Uz glazbenu karijeru Đani Maršan u razdoblju od 1996 do 2006. godine obnaša visoke funkcije kao hrvatski diplomat.Vezane vijesti
Pretraga

Croatia Records
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
novi albumi
© Croatia Records 2005 - 2010. All Rights Reserved